Agrobox | Μπορεί η γεωργία να αλλάξει και να γίνει πιο παραγωγική;

Agrobox | Μπορεί η γεωργία να αλλάξει και να γίνει πιο παραγωγική;

Ο σύμβουλος γεωπόνος σίγουρα είναι το κλειδί της επιτυχίας. Ο καταρτισμένος επιστήμονας είναι αυτός που θα ενημερωθεί για τις νέες τεχνολογίες, για τις νέες μεθόδους φυτοπροστασίας καθώς και για τα πρωτοποριακά προγράμματα λίπανσης.

Σ’ αυτή τη νέα κατάσταση, ήρθε η ιδέα του Στέργιου Ζγουλέτα για το AgroBox

Να παρέχει το μέσο (πλατφόρμα) στους αγρότες και συμβουλούς / γεωπόνους να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να τον κάνει πιο ανταγωνιστικό.

Είναι σίγουρο πως όσο περισσότερα εφόδια δίνεις στον παραγωγό και στον γεωπόνο σου, τόσο καλύτερες και πιο προσοδοφόρες αποφάσεις θα λαμβάνονται. Στην γεωργία χρειάζονται βαθιές τομές οι οποίες πρέπει να είναι άμεσες στην εφαρμογή τους.

Όσοι αγρότες κάνουν ένα βήμα μπροστά, θα είναι και ένα βήμα μπροστά !!!

 

Αλλαγή νοοτροπίας αγροτών

Συνήθως αυτή η αλλαγή συσχετίζεται με τις δεξιότητες. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει και πολλές φορές χρηματοδοτεί την αλλαγή νοοτροπίας.

agrobox 370px logo
Στο AgroBox το οποίο αποτελεί ένα βήμα πριν την γεωργία ακριβείας, η κάθε φροντίδα καταγράφεται με τρόπο κωδικοποιημένο ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για την εξαγωγή συμπερασμάτων

Σ’ αυτή τη νέα κατάσταση, ήρθε η ιδέα του Στέργιου Ζγουλέτα για το AgroBox. Η εταιρεία του διαπίστωσε, πως χωρίς αυτοματοποιημένη και δομημένη καταγραφή των καλλιεργητικών φροντίδων δεν μπορούμε εύκολα να εξάγουμε συμπεράσματα. Στην εποχή των big data, της τεχνητής νοημοσύνης και του IOT, η αδόμητη πληροφορία που διατηρούσαν οι αγρότες για τα αγροτεμάχια τους σε τετράδια και σε υπολογιστικά φύλλα δεν είχε καμία αξία. Οι καλλιεργητικές φροντίδες και η συσχέτιση τους με την παραγωγή και το κόστος, είναι σημαντικές για τον κάθε παραγωγό και γεωπόνο.

Στο AgroBox το οποίο αποτελεί ένα βήμα πριν την γεωργία ακριβείας, η κάθε φροντίδα καταγράφεται με τρόπο κωδικοποιημένο ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Ο αγρότης σχεδιάζει τα αγροτεμάχια του και αποκτά ένα ηλεκτρονικό αρχείο με δορυφορικές εικόνες, κλιματικά δεδομένα από μετεωρολογικούς σταθμούς, πληροφορίες πρόγνωσης καιρού, ειδοποιήσεις για το αν είναι επιτρεπτός ο ψεκασμός στο χωράφι του. Παίρνει «μολύβι και χαρτί» και υπολογίζει ηλεκτρονικά τα έσοδα και τα έξοδα του.


Ο αγρότης σχεδιάζει τα αγροτεμάχια του και αποκτά ένα ηλεκτρονικό αρχείο με δορυφορικές εικόνες, κλιματικά δεδομένα από μετεωρολογικούς σταθμούς, πληροφορίες πρόγνωσης καιρού, ειδοποιήσεις για το αν είναι επιτρεπτός ο ψεκασμός στο χωράφι του

Ο αγρότης ανοίγει ορίζοντες, ψηφιοποιεί την καλλιέργειά του και ξεκινά ένα ''πρωτόγονο'' ταξίδι στη γεωργία ακριβείας. Το AgroBox δεν εξάγει αποτελέσματα, αποτελεί όμως ένα χρήσιμο εργαλείο για τον γεωπόνο και για τον έμπειρο αγρότη. Στο AgroBox είναι αποθηκευμένα πάρα πολλά λιπάσματα και σκευάσματα που είναι εγκεκριμένα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τη λίστα να εμπλουτίζεται συνεχώς.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για το AgroBubble το οποίο αποτελεί άλλη μια καινοτομία της πλατφόρμας. Ο αγρότης εφ' όσον το θέλει, δημοσιοποιεί τις καλλιεργητικές φροντίδες που εκτέλεσε στο χωράφι του, αυτομάτως στο χάρτη δημιουργείται ένας κύκλος που ειδοποιεί τους άλλους αγρότες της περιοχής για την εργασία που πραγματοποιήθηκε. Αυτή η κοινωνική δικτύωση βοηθά τους αγρότες να ανταλλάσσουν απόψεις για τα πρωτόκολλα των καλλιεργειών με τρόπο δομημένο.

Δοκιμάστε το

 agrobox πλατφορμα αγροτων

Σε λιγότερο απο ένα έτος λειτουργίας έχει 3.000 ενεργούς αγρότες!


Ο αγρότης ανοίγει ορίζοντες, ψηφιοποιεί την καλλιέργειά του και ξεκινά ένα ''πρωτόγονο'' ταξίδι στη γεωργία ακριβείας
Μία start up από τη Θεσσαλία δικαιωματικά αξίζει την προσοχής σας.

Η ψηφιακή και αμφίπλευρη εκπαίδευση των αγροτών μπορεί να γίνει κάνοντας εγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο ΕΔΩ

Σχετικα με το AgroΒox

Μία ιδέα, μία καινοτομία και μία αλλαγή κάθε φορά.

Το Agrobox βοηθά τους αγρότες,γεωπόνους και συμβούλους  να γίνουν πιο δυναμικοί, πιο εξελιγμένοι, πιο αποτελεσματικοί.

Αυτό φέρνει στην αγροτική επιστήμη, καινοτόμες στρατηγικές και υψηλές ψηφιακές τεχνολογίες για την επίλυση σύνθετων προβλημάτων με νέους τρόπους.

GsmBox

07 Σεπτεμβρίου 2021

Search