Με την πλατφόρμα του AgroBox

  • μπορεί ο αγρότης να οργανώσει τα αγροτεμάχια του, να καταγράψει καλλιεργητικές φροντίδες & έξοδα, να δει δορυφορικές εικόνες πχ NDVI (δείκτης βλάστησης), να λάβει την κατάσταση ψεκασμού, να λάβει μετεωρολογικά δεδομένα, να καταγράψει παραγωγές και έσοδα, να δει στατιστικά και πολλά άλλα.
  • μπορεί ο γεωπόνος/σύμβουλος να οργανώσει τους αγρότες του, για να μπορέσει να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες συμβουλευτικής βάση ζωντανών δεδομένων που συμβαίνουν στο χωράφι. Πρόταση καλλιεργητικών φροντίδων, ειδοποιήση συμβάντων βάση κλίματολογικών συνηθηκών, σύγκριση & αναφορά.

 

Γιατί να επιλέξω μια εφαρμογή στην οποία καταχωρώ τις καλλιεργητικές φροντίδες που εκτελώ στα χωράφια μου, ως αγρότης;

Μια εφαρμογή που καταχωρεί τις καλλιεργητικές φροντίδες είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για κάθε αγρότη. Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να επιλέξετε μια τέτοια εφαρμογή:

Οργάνωση: Μια εφαρμογή καταχωρεί τις καλλιεργητικές φροντίδες και τα δεδομένα σας με μια εύκολη και δομημένη μέθοδο, που σας βοηθά να οργανώσετε και να αποθηκεύσετε τις πληροφορίες σας αποτελεσματικά.

Το Farm Management και η αειφορία στη σύγχρονη γεωργία

Η αειφορία είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται συχνά στον κλάδο της γεωργίας. Στον σύγχρονο κόσμο, η αειφορία αποτελεί έναν κρίσιμο παράγοντα για τη βιωσιμότητα της γεωργικής παραγωγής και τη διατήρηση του περιβάλλοντος. Το Farm Management είναι μια μέθοδος διαχείρισης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων που στοχεύει στην αύξηση της απόδοσης των καλλιεργειών και των κερδών του αγρότη. Στο σημείο αυτό, εξετάζουμε τη συνέργεια του Farm Management και της αειφορίας στη σύγχρονη γεωργία.

Πώς μπορείτε να αυξήσετε την παραγωγικότητα στην αγροτική σας εκμετάλλευση με το app.agrobox.gr;

Εάν είστε αγρότης, τότε γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά τις εργασίες στην αγροτική σας εκμετάλλευση. Οι προκλήσεις της γεωργικής παραγωγής είναι πολλές και διαφορετικές, από την ανεπάρκεια πόρων και εργατικού δυναμικού έως την παραγωγή υψηλής ποιότητας και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των εκμεταλλεύσεων.

Η καταγραφή ψηφιακά των εργασιών, των πρακτικών και των αποτελεσμάτων της συγκομιδής είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματική διαχείριση της εκμετάλλευσής σας. Και αυτό είναι ακριβώς αυτό που παρέχει η πλατφόρμα app.agrobox.gr.

Με τη βοήθεια του app.agrobox.gr, μπορείτε να καταγράφετε ψηφιακά τις εργασίες σας, να παρακολουθείτε την ανάπτυξη των καλλιεργειών σας και να βελτιώσετε την παραγωγικότητα σας. Η πλατφόρμα συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία σας σε ένα μέρος, προσφέροντας μια ενιαία πηγή πληροφοριών για την αποτελεσματική διαχείριση της εκμετάλλευσής σας.

 

Βρισκόμαστε στην εποχή της τεχνολογικής εξέλιξης και η γεωργία δεν μπορεί να μείνει πίσω. Υπάρχουν πολλές νέες τάσεις και εξελίξεις στη γεωργία που μπορούν να βοηθήσουν τους αγρότες να επιτύχουν μεγαλύτερη παραγωγικότητα, βελτιώσουν την ποιότητα των προϊόντων τους και να μειώσουν το κόστος της παραγωγής.

Η πλατφόρμα Agrobox.gr προσφέρει μια ευκολία και ένα εργαλείο για τους αγρότες να επωφεληθούν από αυτές τις νέες τάσεις και να αυξήσουν την παραγωγικότητα τους. Ας δούμε μερικές από αυτές τις τάσεις και πώς μπορείτε να τις εφαρμόσετε στο αγρόκτημά σας μέσω της Agrobox.gr.

Είναι σωστό να επεκταθούμε στη χρήση αισθητήρων και να την ενσωματώσουμε στην πλατφόρμα AgroBox;

Η χρήση αισθητήρων για τη μέτρηση της θερμοκρασίας και της υγρασίας του εδάφους μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την αποδοτικότητα και την ακρίβεια της διαχείρισης των καλλιεργειών. Με την ενσωμάτωση αυτών των μετρήσεων στην πλατφόρμα app.agrobox.gr, οι αγρότες θα μπορούν να παρακολουθούν πιο αποτελεσματικά τις συνθήκες του εδάφους και να λαμβάνουν ακριβέστερες αποφάσεις σχετικά με την καλλιέργεια, όπως για παράδειγμα τον προγραμματισμό της ποτίστρας ή την απόφαση πότε να σπείρουν τις σπορές.

Έχουν μέλλον οι πλατφόρμες farm  managment;

Ναι, οι πλατφόρμες farm management έχουν μεγάλο μέλλον καθώς οι αγρότες και οι γεωργικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερες προκλήσεις στη διαχείριση των αγροκτημάτων τους. Η χρήση τεχνολογικών εργαλείων και πλατφορμών farm management μπορεί να βελτιώσει την απόδοση, την αειφορία και την κερδοφορία των γεωργικών επιχειρήσεων.

Έγκαιρες αποφάσεις βάσει δεδομένων

Διαχειριστείτε τα χωράφια σας ευκολότερα - παρακολουθήστε εξ αποστάσεως, αποκαλύψτε προβλήματα επί τόπου και ενεργήστε έγκαιρα με ένα κορυφαίο λογισμικό για τη γεωργία:

  • Εφαρμογή λιπασμάτων/σπόρων 
  • Ο εντοπισμός αλλαγών σχεδόν σε πραγματικό χρόνο εμφανίζεται στον πίνακα κορυφαίων αγροτεμαχίων 24/7
  • Εγκαιρες αποφάσεις βάσει δεδομένων χάρη στον απομακρυσμένο εντοπισμό προβληματικής περιοχής και τον εντοπισμό ακριβείας
  • Αποτελεσματικός σχεδιασμός σε όλα τα αγροτεμάχια σας με ένα προηγμένο αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων αγροτεμαχίων
  • Αναλυτικές καταστάσεις σε βάθος αγροτεμαχίων με γεωργία καιρού, δείκτες βλάστησης, στάδια ανάπτυξης φυτών μεταξύ άλλων βασικών παραγόντων

Ηλεκτρονική τήρηση αρχείων για τους αγρότες

 

 

Ηλεκτρονική τήρηση αρχείων για τους αγρότες

agrobox_370px_-_Αντιγραφή.png

Η ύπαρξη μίας πλατφόρμας όπως το AgroBox στην οποία ο αγρότης μπορεί να καταχωρεί βασικά οικονομικά στοιχεία, όπως πωλήσεις προϊόντων και βασικά έξοδα καλλιέργειας  για τα περιβόλια του είναι πολύ σημαντική.

Τύποι εδάφους στη γεωργία για την αποτελεσματική ανάπτυξη των καλλιεργειών

Υπάρχουν έξι πιο συνηθισμένοι τύποι εδάφους για τη γεωργία: άμμος, άργιλος, λάσπη, κιμωλία, τύρφη και αργιλώδης.

Oταν πρόκειται για τη φυτική παραγωγή, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι τύποι του εδάφους. Στη γεωργία διακρίνονται τυπικά έξι κύριοι τύποι εδάφους. Κάθε ένα από αυτά έχει συγκεκριμένες φυσικές και χημικές ιδιότητες. Ενώ ορισμένοι τύποι εδάφους είναι πιο παραγωγικοί και εξυπηρετικοί, η χρήση τροποποιήσεων κατάλληλων για κάθε τύπο μπορεί να ωφελήσει τους καλλιεργητές.

Πρέπει ο αγρότης να γνωρίζει τι γίνεται στα γειτονικά χωράφια;

 

Η ιδέα του AgroBubble

Στην εποχή των κοινωνικών δικτύων είναι προφανές ότι οι αγρότες επικοινωνούν μεταξύ τους σε ομάδες κοινών ενδιαφερόντων με θέματα όπως τρακτέρ, καλλιέργεια ελιάς, γεωργία ακριβείας. Σε αυτές τις ομάδες ανταλλάσουν απόψεις και προβάλουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις καλλιέργειες. Αυτό βοηθάει τόσο στην εκπαίδευσή τους όσο και στην εξωστρέφεια τους. Μαθαίνουν από άλλους  αγρότες και γεωπόνους νέα πρωτόκολλα καλλιεργειών και  γενικότερα γνώσεις για τα αγροτικά.

Σχετικα με το AgroΒox

Μία ιδέα, μία καινοτομία και μία αλλαγή κάθε φορά.

Το Agrobox βοηθά τους αγρότες,γεωπόνους και συμβούλους  να γίνουν πιο δυναμικοί, πιο εξελιγμένοι, πιο αποτελεσματικοί.

Αυτό φέρνει στην αγροτική επιστήμη, καινοτόμες στρατηγικές και υψηλές ψηφιακές τεχνολογίες για την επίλυση σύνθετων προβλημάτων με νέους τρόπους.

GsmBox

07 Σεπτεμβρίου 2021

Search