Με την πλατφόρμα του AgroBox

  • μπορεί ο αγρότης να οργανώσει τα αγροτεμάχια του, να καταγράψει καλλιεργητικές φροντίδες & έξοδα, να δει δορυφορικές εικόνες πχ NDVI (δείκτης βλάστησης), να λάβει την κατάσταση ψεκασμού, να λάβει μετεωρολογικά δεδομένα, να καταγράψει παραγωγές και έσοδα, να δει στατιστικά και πολλά άλλα.
  • μπορεί ο γεωπόνος/σύμβουλος να οργανώσει τους αγρότες του, για να μπορέσει να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες συμβουλευτικής βάση ζωντανών δεδομένων που συμβαίνουν στο χωράφι. Πρόταση καλλιεργητικών φροντίδων, ειδοποιήση συμβάντων βάση κλίματολογικών συνηθηκών, σύγκριση & αναφορά.

 

Έγκαιρες αποφάσεις βάσει δεδομένων

Διαχειριστείτε τα χωράφια σας ευκολότερα - παρακολουθήστε εξ αποστάσεως, αποκαλύψτε προβλήματα επί τόπου και ενεργήστε έγκαιρα με ένα κορυφαίο λογισμικό για τη γεωργία:

  • Εφαρμογή λιπασμάτων/σπόρων 
  • Ο εντοπισμός αλλαγών σχεδόν σε πραγματικό χρόνο εμφανίζεται στον πίνακα κορυφαίων αγροτεμαχίων 24/7
  • Εγκαιρες αποφάσεις βάσει δεδομένων χάρη στον απομακρυσμένο εντοπισμό προβληματικής περιοχής και τον εντοπισμό ακριβείας
  • Αποτελεσματικός σχεδιασμός σε όλα τα αγροτεμάχια σας με ένα προηγμένο αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων αγροτεμαχίων
  • Αναλυτικές καταστάσεις σε βάθος αγροτεμαχίων με γεωργία καιρού, δείκτες βλάστησης, στάδια ανάπτυξης φυτών μεταξύ άλλων βασικών παραγόντων

Πρέπει ο αγρότης να γνωρίζει τι γίνεται στα γειτονικά χωράφια;

 

Η ιδέα του AgroBubble

Στην εποχή των κοινωνικών δικτύων είναι προφανές ότι οι αγρότες επικοινωνούν μεταξύ τους σε ομάδες κοινών ενδιαφερόντων με θέματα όπως τρακτέρ, καλλιέργεια ελιάς, γεωργία ακριβείας. Σε αυτές τις ομάδες ανταλλάσουν απόψεις και προβάλουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις καλλιέργειες. Αυτό βοηθάει τόσο στην εκπαίδευσή τους όσο και στην εξωστρέφεια τους. Μαθαίνουν από άλλους  αγρότες και γεωπόνους νέα πρωτόκολλα καλλιεργειών και  γενικότερα γνώσεις για τα αγροτικά.

Τύποι εδάφους στη γεωργία για την αποτελεσματική ανάπτυξη των καλλιεργειών

Υπάρχουν έξι πιο συνηθισμένοι τύποι εδάφους για τη γεωργία: άμμος, άργιλος, λάσπη, κιμωλία, τύρφη και αργιλώδης.

Oταν πρόκειται για τη φυτική παραγωγή, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι τύποι του εδάφους. Στη γεωργία διακρίνονται τυπικά έξι κύριοι τύποι εδάφους. Κάθε ένα από αυτά έχει συγκεκριμένες φυσικές και χημικές ιδιότητες. Ενώ ορισμένοι τύποι εδάφους είναι πιο παραγωγικοί και εξυπηρετικοί, η χρήση τροποποιήσεων κατάλληλων για κάθε τύπο μπορεί να ωφελήσει τους καλλιεργητές.

Agrobox | Μπορεί η γεωργία να αλλάξει και να γίνει πιο παραγωγική;

Ο σύμβουλος γεωπόνος σίγουρα είναι το κλειδί της επιτυχίας. Ο καταρτισμένος επιστήμονας είναι αυτός που θα ενημερωθεί για τις νέες τεχνολογίες, για τις νέες μεθόδους φυτοπροστασίας καθώς και για τα πρωτοποριακά προγράμματα λίπανσης.

Σ’ αυτή τη νέα κατάσταση, ήρθε η ιδέα του Στέργιου Ζγουλέτα για το AgroBox

Να παρέχει το μέσο (πλατφόρμα) στους αγρότες και συμβουλούς / γεωπόνους να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να τον κάνει πιο ανταγωνιστικό.

Είναι σίγουρο πως όσο περισσότερα εφόδια δίνεις στον παραγωγό και στον γεωπόνο σου, τόσο καλύτερες και πιο προσοδοφόρες αποφάσεις θα λαμβάνονται. Στην γεωργία χρειάζονται βαθιές τομές οι οποίες πρέπει να είναι άμεσες στην εφαρμογή τους.

Ηλεκτρονική τήρηση αρχείων για τους αγρότες

 

 

Ηλεκτρονική τήρηση αρχείων για τους αγρότες

agrobox_370px_-_Αντιγραφή.png

Η ύπαρξη μίας πλατφόρμας όπως το AgroBox στην οποία ο αγρότης μπορεί να καταχωρεί βασικά οικονομικά στοιχεία, όπως πωλήσεις προϊόντων και βασικά έξοδα καλλιέργειας  για τα περιβόλια του είναι πολύ σημαντική.

Μπορεί ο αγρότης να βοηθηθεί από πλατφόρμες διαχείρισης αγροτεμαχίων;

Μύθος Πρώτος

Η πλατφόρμα διαχείρισης αγροτεμαχίων AgroBox μπορεί από μόνη της να σε βοηθήσει στην αύξηση παραγωγής. Είναι προφανές πως η καθημερινή εκπαίδευση των αγροτών σε θέματα καλλιέργειας καθώς και η ενημέρωση από τον γεωπόνο αποτελεί βασική προϋπόθεση. Η καταγραφή φροντίδων ,η κατανόηση δεικτών δορυφορικών εικόνων όπως το NDVI, οι μετρήσεις κλιματικών δεδομένων όπως υγρασία και θερμοκρασία βοηθούν τον αγρότη και τον σύμβουλο γεωπόνο να εξάγουν συμπεράσματα. Η καθημερινή ενασχόληση με την πλατφόρμα βελτιώνει τις γνώσεις για κάθε χωράφι σας.

Σχετικα με το AgroΒox

Μία ιδέα, μία καινοτομία και μία αλλαγή κάθε φορά.

Το Agrobox βοηθά τους αγρότες,γεωπόνους και συμβούλους  να γίνουν πιο δυναμικοί, πιο εξελιγμένοι, πιο αποτελεσματικοί.

Αυτό φέρνει στην αγροτική επιστήμη, καινοτόμες στρατηγικές και υψηλές ψηφιακές τεχνολογίες για την επίλυση σύνθετων προβλημάτων με νέους τρόπους.

GsmBox

07 Σεπτεμβρίου 2021
07 Σεπτεμβρίου 2021
07 Σεπτεμβρίου 2021

Search