Με την πλατφόρμα του AgroBox μπορεί ο αγρότης να οργανώσει τα αγροτεμάχια του, να καταγράψει καλλιεργητικές φροντίδες & έξοδα, να δει δορυφορικές εικόνες πχ NDVI (δείκτης βλάστησης), να λάβει την κατάσταση ψεκασμού, να λάβει μετεωρολογικά δεδομένα, να καταγράψει παραγωγές και έσοδα, να δει στατιστικά και πολλά άλλα.

 

Το Farm Management και η αειφορία στη σύγχρονη γεωργία

Η αειφορία είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται συχνά στον κλάδο της γεωργίας. Στον σύγχρονο κόσμο, η αειφορία αποτελεί έναν κρίσιμο παράγοντα για τη βιωσιμότητα της γεωργικής παραγωγής και τη διατήρηση του περιβάλλοντος. Το Farm Management είναι μια μέθοδος διαχείρισης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων που στοχεύει στην αύξηση της απόδοσης των καλλιεργειών και των κερδών του αγρότη. Στο σημείο αυτό, εξετάζουμε τη συνέργεια του Farm Management και της αειφορίας στη σύγχρονη γεωργία.

Πρέπει ο αγρότης να γνωρίζει τι γίνεται στα γειτονικά χωράφια;

 

Η ιδέα του AgroBubble

Στην εποχή των κοινωνικών δικτύων είναι προφανές ότι οι αγρότες επικοινωνούν μεταξύ τους σε ομάδες κοινών ενδιαφερόντων με θέματα όπως τρακτέρ, καλλιέργεια ελιάς, γεωργία ακριβείας. Σε αυτές τις ομάδες ανταλλάσουν απόψεις και προβάλουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις καλλιέργειες. Αυτό βοηθάει τόσο στην εκπαίδευσή τους όσο και στην εξωστρέφεια τους. Μαθαίνουν από άλλους  αγρότες και γεωπόνους νέα πρωτόκολλα καλλιεργειών και  γενικότερα γνώσεις για τα αγροτικά.

 

Βρισκόμαστε στην εποχή της τεχνολογικής εξέλιξης και η γεωργία δεν μπορεί να μείνει πίσω. Υπάρχουν πολλές νέες τάσεις και εξελίξεις στη γεωργία που μπορούν να βοηθήσουν τους αγρότες να επιτύχουν μεγαλύτερη παραγωγικότητα, βελτιώσουν την ποιότητα των προϊόντων τους και να μειώσουν το κόστος της παραγωγής.

Η πλατφόρμα Agrobox.gr προσφέρει μια ευκολία και ένα εργαλείο για τους αγρότες να επωφεληθούν από αυτές τις νέες τάσεις και να αυξήσουν την παραγωγικότητα τους. Ας δούμε μερικές από αυτές τις τάσεις και πώς μπορείτε να τις εφαρμόσετε στο αγρόκτημά σας μέσω της Agrobox.gr.

Agrobox | Μπορεί η γεωργία να αλλάξει και να γίνει πιο παραγωγική;

Ο σύμβουλος γεωπόνος σίγουρα είναι το κλειδί της επιτυχίας. Ο καταρτισμένος επιστήμονας είναι αυτός που θα ενημερωθεί για τις νέες τεχνολογίες, για τις νέες μεθόδους φυτοπροστασίας καθώς και για τα πρωτοποριακά προγράμματα λίπανσης.

Σ’ αυτή τη νέα κατάσταση, ήρθε η ιδέα του Στέργιου Ζγουλέτα για το AgroBox

Να παρέχει το μέσο (πλατφόρμα) στους αγρότες και συμβουλούς / γεωπόνους να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να τον κάνει πιο ανταγωνιστικό.

Είναι σίγουρο πως όσο περισσότερα εφόδια δίνεις στον παραγωγό και στον γεωπόνο σου, τόσο καλύτερες και πιο προσοδοφόρες αποφάσεις θα λαμβάνονται. Στην γεωργία χρειάζονται βαθιές τομές οι οποίες πρέπει να είναι άμεσες στην εφαρμογή τους.

Έχουν μέλλον οι πλατφόρμες farm  managment;

Ναι, οι πλατφόρμες farm management έχουν μεγάλο μέλλον καθώς οι αγρότες και οι γεωργικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερες προκλήσεις στη διαχείριση των αγροκτημάτων τους. Η χρήση τεχνολογικών εργαλείων και πλατφορμών farm management μπορεί να βελτιώσει την απόδοση, την αειφορία και την κερδοφορία των γεωργικών επιχειρήσεων.

Μπορεί ο αγρότης να βοηθηθεί από πλατφόρμες διαχείρισης αγροτεμαχίων;

Μύθος Πρώτος

Η πλατφόρμα διαχείρισης αγροτεμαχίων AgroBox μπορεί από μόνη της να σε βοηθήσει στην αύξηση παραγωγής. Είναι προφανές πως η καθημερινή εκπαίδευση των αγροτών σε θέματα καλλιέργειας καθώς και η ενημέρωση από τον γεωπόνο αποτελεί βασική προϋπόθεση. Η καταγραφή φροντίδων ,η κατανόηση δεικτών δορυφορικών εικόνων όπως το NDVI, οι μετρήσεις κλιματικών δεδομένων όπως υγρασία και θερμοκρασία βοηθούν τον αγρότη και τον σύμβουλο γεωπόνο να εξάγουν συμπεράσματα. Η καθημερινή ενασχόληση με την πλατφόρμα βελτιώνει τις γνώσεις για κάθε χωράφι σας.

Ηλεκτρονική τήρηση αρχείων για τους αγρότες

 

 

Ηλεκτρονική τήρηση αρχείων για τους αγρότες

agrobox_370px_-_Αντιγραφή.png

Η ύπαρξη μίας πλατφόρμας όπως το AgroBox στην οποία ο αγρότης μπορεί να καταχωρεί βασικά οικονομικά στοιχεία, όπως πωλήσεις προϊόντων και βασικά έξοδα καλλιέργειας  για τα περιβόλια του είναι πολύ σημαντική.

Σχετικα με το AgroΒox

Μία ιδέα, μία καινοτομία και μία αλλαγή κάθε φορά.

Το Agrobox βοηθά τους αγρότες,γεωπόνους και συμβούλους  να γίνουν πιο δυναμικοί, πιο εξελιγμένοι, πιο αποτελεσματικοί.

Αυτό φέρνει στην αγροτική επιστήμη, καινοτόμες στρατηγικές και υψηλές ψηφιακές τεχνολογίες για την επίλυση σύνθετων προβλημάτων με νέους τρόπους.

GsmBox

07 Σεπτεμβρίου 2021

Search