Πρέπει ο αγρότης να γνωρίζει τι γίνεται στα γειτονικά χωράφια;

 

Η ιδέα του AgroBubble

Στην εποχή των κοινωνικών δικτύων είναι προφανές ότι οι αγρότες επικοινωνούν μεταξύ τους σε ομάδες κοινών ενδιαφερόντων με θέματα όπως τρακτέρ, καλλιέργεια ελιάς, γεωργία ακριβείας. Σε αυτές τις ομάδες ανταλλάσουν απόψεις και προβάλουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις καλλιέργειες. Αυτό βοηθάει τόσο στην εκπαίδευσή τους όσο και στην εξωστρέφεια τους. Μαθαίνουν από άλλους  αγρότες και γεωπόνους νέα πρωτόκολλα καλλιεργειών και  γενικότερα γνώσεις για τα αγροτικά.

Σ’ αυτή τη διαδικασία ήρθε να προστεθεί μία νέα λειτουργία του AgroBox. Το AgroBox στοχευμένα αναζητά τους αγρότες που βρίσκονται σε γειτονικά χωράφια  και έχουν την ίδια καλλιέργεια με εσάς. Εφόσον αυτοί το επιτρέπουν και είναι διαθέσιμοι να μοιραστούν τις γνώσεις τους, δημοσιοποιούν τις καλλιεργητικές φροντίδες που κάνουν με σκοπό να βοηθήσουν τους συν-αγρότες της περιοχής του. Αυτό δημιουργεί αυτόματα ένα κύκλο στην ευρύτερη περιοχή με γενικά στοιχεία που αφορούν φροντίδες και προειδοποιήσεις της καλλιέργειας. Ο αγρότης μόνο εφόσον συναινεί δημοσιοποιεί μία  φροντίδα ή προειδοποίηση και βοηθά τους γειτονικού αγρότες, πάντα με απόλυτο σεβασμό στα προσωπικά του δεδομένα. 

bubble1

Αυτή αποτυπώνεται στον χάρτη σαν ένας μεγάλος κύκλος AgroBubble.

kykloi

Πρέπει ο αγρότης να μοιράζεται τι φροντίδες και προειδοποιήσεις  που χρησιμοποίησε στα χωράφια του;

  • Ένα μήνυμα προειδοποίησης π.χ ύπαρξη δάκου στην περιοχή, πράσινο σκουλήκι στο βαμβάκι μπορούν να βοηθήσουν τους αγρότες να κάνουν κατάλληλο ψεκασμό.
  • Μία φροντίδα που πραγματοποίησε ένας γείτονα αγρότης μας ανοίγει τους ορίζοντες διαλόγου με τον γεωπόνο μας. Γιατί ο διπλανός αγρότης ψέκασε για δάκο μια βδομάδα νωρίτερα από μένα υπάρχει κάτι να συζητήσουμε για αυτό;
  • Ο μύθος και η νοοτροπία ότι «εγώ τα κάνω όλα σωστά και οι άλλοι δεν ξέρουν» πρέπει να καταριφθεί. Με την μέθοδο του AgroBubble ο αγρότης ενημερώνεται και ενημερώνει τους υπόλοιπους. Ανταλλάσει με τρόπο δομημένο και όχι σε προσωπικό επίπεδο αντιπαραθέσεων δεδομένα για τις καλλιεργητικές φροντίδες που εφαρμόζει.

Αυτομάτως λοιπόν το AgroBox γίνεται ένα μέσο ανάμεσα σε αγρότες, γεωπόνους, παραγωγούς. Η γνώση μεταφέρεται με τρόπο δομημένο(κωδικοποιημένες φροντίδες) και χωρίς να γνωρίζει προσωπικά ο ένας αγρότης τον άλλο. Το AgroBubble  προσθέτει στην πλατφόρμα social εξειδικευμένα και στοχευμένα στοιχεία αφού αυτά προκύπτουν για την ίδια καλλιέργεια στην ευρύτερη περιοχή

Σχετικα με το AgroΒox

Μία ιδέα, μία καινοτομία και μία αλλαγή κάθε φορά.

Το Agrobox βοηθά τους αγρότες,γεωπόνους και συμβούλους  να γίνουν πιο δυναμικοί, πιο εξελιγμένοι, πιο αποτελεσματικοί.

Αυτό φέρνει στην αγροτική επιστήμη, καινοτόμες στρατηγικές και υψηλές ψηφιακές τεχνολογίες για την επίλυση σύνθετων προβλημάτων με νέους τρόπους.

GsmBox

07 Σεπτεμβρίου 2021

Search